KOMENTAR TJEDNA

Komentar ne tekst “Ples i pjesma na prijamu Saveza”

Elizabeta Kopić/ 24.12.2013./Dragi prijatelji, ovo je bio prvi dio, a dugi dio nastupio je odmah poslije večere.

Veliki stol i za njim sjedi 13 članova “Brođana”. Veselili smo se kao i uvjek onako kako se Slavonci vesele, ali da to ne bi bilo baš tako …odvedoše nam za drugi stol našeg predsjednika.

Najprije se info razgovor održao u četiri oka, ali ne za dugo. Pojačanje stiže u osobi Kreše i tako njih trojica razgovaraju. Obzirom da je pokraj mene bila jedna stolica slobodna na nju dolazi i sjeda Mijo Marić, s nama pjeva a onda nastaju moje muke.

Kakvih sve pitanja nije bilo u vezi sa nastalom situacijom u SHDB niti danas ne znam, ali polako mi se vraćaju pitanja na koja bih rado odgovorila svima, ali ne mogu baš ovdje iz opravdanih razloga. Između ostaloga Mijo kaže meni: “Vi, vi, vi ćete nositi mrlju dok ste živi radi ovoga u SHDB, nasjedali ste na članke iz novina koje pokazuju golotinju, koji blate HSKNJ!”  Ja niti danas ne znam na koje on novine misli, jer ja stvarno nisam primala nikakve članke.

Kao prvo ja mislim da ti razgovori koji su tamo vođeni nisu trebali baš na Božićnom domjenku biti vođeni, a tako će možda netko reći da sam i ja mogla malo pričekati, ali dragi čitatelji ne mogu čekati, razbolila sam se od tuge i jada.

Spava li Mijo mirno pored svega onoga što mi je tu večer rekao? Ostali članovi koji su sjedili za tim istim stolom promatrali su stalno mene, a sutradan su me zvali i kazali da su se bojali da mi ne stane srce. No, hvala dragom Bogu, ja se polako oporavljam i nadam se proslaviti Božićne blagdane sa svojom obitelji koja nije mala. I to je dar Božji.

Jesmo li mi Brođani-volonteri zaslužili ovakve optužbe nakon našeg dugogodišnjeg humanitarnog rada? Zašto Mijo ne napada udrugu koja je već istupila iz SHDB upravo radi HSKNJ? I još jedna udruga napisala je istupnicu, ali su informacije procurile, te su se užarili telefoni da to ne prave, jer radi se o slozi Hrvata u Berlinu. Svjestan je on šta radi, zna on zašto mu je potreban SHDB, ali i oni koji su prije nekoliko mjeseci govorili da on sebi stvara karijeru danas govore drugačije kako bi podržali Miju. Dragi čitatelji biti će toga još za pisati a imati će i pravne osobe izgleda posla. Do tada budite srdačno pozdravljeni, i Sretan Vam Božić, Elizabeta Kopić

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Toni
Toni
10 years ago

Ako Hrvatska može imati 145 političkih stranaka, mogu i Hrvati u Njemačkoj imati nekoliko krovnih udruga. 🙂

Lijep pozdrav, Toni.

Josip B.
Josip B.
10 years ago

po logici gosp. Cipra i Ante, znaci, pojedine udruge su htjeli razvod i nejedinstvo iz cista mira i bez nekog ozbiljnog razloga, i tvrde da bi se sve druge udruge trebali prikloniti destruktivnom misljenju manjine, inace to nije demokratski??? Häähhh??? Geht´s noch? Gdje smo mi? Dali netko zbilja smatra, da ce sada hrvatske udruge u Berlinu bolje raditi i suradjivati? Kako moze razvod biti bolji od zajednickog rada? Nemoze nikako! Niste valjda tako naivni!!! Dobro da je kako izgleda vecina udruga berlinskih Hrvata prepoznala da je zajednistvo bolje nego svadja, ujedinjavanje bolje nego slabljenje kroz rastanke, direktni razgovori bolji nego… Read more »

zvekan
zvekan
10 years ago

Stovana gos.Kopic Hvala na odgovoru i cestitkama i zeljama za Bozicne Blagdane sto zelim i Vama Vasoj obitelji te Vasim clanovima i suradnicima. Vi koji radite na promicanju hrvatske kulture i jezika ste najbolji predstavnici Hrvata Oni koji se bave sportom isto tako prestavljaju Hrvate bilo kao klub ili kao pojedinci. A oni koji hoce politicki prestavljati Hrvate mogu na vise nacina kroz politicke stranke bilo u Hrvatskoj ili ovdje gdje zivimo. Neka se kandidirajuna na izborima za EU parlament pa ako budu izabrani moci ce to. Zato bih savjetovao ovom mladom gospodinu i onima koji ga podrzavaju da su… Read more »

Josip Mayer
10 years ago

Poštovani svi možemo mi i tako..

Na društvenu udrugu..sve jedno kako se ona nazivala..potrebno je više paziti..nego na svoje vlasništvo..Pogotovo ako još dodamo naglasak ..krovna..poput što je to slučaj u HSKNJ..onda je odgovornost..i prjedsjednika još veća..u tom slučaju..Gospodina Mije Marića..staro naričje nam pak govori..dobro je priznatii vlastite pogrješke.

Hrvatski Branitelj
Hrvatski Branitelj
10 years ago

Draga Dijana, neznam zasto se uopce spustas na taj nivo da diskutiras sa ljudima koji nemaju nista sto bi HRVATSKU vodilo naprijed sve te udruge nemaju nikakvu funkciju da mogu HRVATSKOM narodu u dijaspori pomoc..Osim sto mogu napraviti festu za sebe da se dobro napiju.., organizirat nekakav turnir u Beli , i sad moj narode oni nesto rade za HRVATE u dijaspori da nebi bilo komicno bilo bi tragicno, jedina udruga koja je radila nesto u dijaspori na visokom nivo je HSK i to sad ovim jadnicima malim smeta jer su ljubomorni ali sa druge strane su i nesposobni pa… Read more »

Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
10 years ago

Draga Dijana,eto pišeš kako si čitajući moje rječi ostala bez teksta, a ja se sada pitam ili bolje rečeno pitam tebe :”šta imaš ti sa ovim svime, otkuda ti pravo postavljati meni zdrastvenu dijagnozu? Znala sam da si završila pravo a da si završila i med. to nisam znala. Dijana kako ti možeš prenositi neke moje izjave koje osobno nisi čula ti, jer Mijo je vodio razgovor s mnom a ne ti. Da si malo realna ne bih se kao pravnica upuštala u diskusiju sa jednom običnom radnicom (srednja stručna sprema) ali nadam se da ću ja i pored toga… Read more »

Josip Mayer
10 years ago

Kad udari junak u junaka..

to je, posebno žestoka bitka..možda nam se i sam..
Gospodin Mijo Marić javi..bilo bi normalno, pa ćak i hvale vrijedno..zar ne..

Dijana Maric
Dijana Maric
10 years ago

Gospodine Ante, molim Vas lijepo. Usporedite moje rijeci u mojem komentaru i Vase rijeci u Vasem komentaru. Vi provocirate i polemizirate a ja ipak ostajem pristojna. Pa i u ovom komentaru ponovno prebacujete i kazete: …,“sve zvuči pomalo prijeteći, opominjući i agresivno a nikako kao običan komentar“. Prelazim opet preko toga i ponavljam, postujem Vase misljenje ali molim Vas lijepo postujte i Vi moje. Citiram Vas: „Ako su jedni htjeli jedno a drugi drugo onda je preglasavanje vodilo samo raskolu. Trebao je Savez istupiti iz kongresa pa društva koja žele u njega učlaniti, to je sve. Inače, sve drugo stvarno… Read more »

Dijana Maric
Dijana Maric
10 years ago

Postovani gospodine Ante, puno pozdrava u München. Sta si ja umisljam, Vi mene provokantno pitate? Nista si ja ne umisljam, nego iznosim svoj komentar, isto kao i Vi. U niti jednoj recenici ne vrsim bilo kakav pritisak na gospodju Elizu, nego izrazavam svoje razocarenje njezinim postupkom. Gospodju Elizu i nadalje cijenim za njezino zalaganje u udruzi Brodjana. Postujem Vase misljenje iako iz Vaseg izlaganja zakljucujem da niste upoznati sa strukturama Saveza hrvatskih drustava u Berlinu i da Savez cini vise udruga i nije moguce svima nametnuti svoje misljenje. Ako su pojedine udruge za istupanje iz HSKNj onda je to njihova… Read more »

Dijana Maric
Dijana Maric
10 years ago

Draga Eliza, citajuci Vase rijeci sam ostala bez teksta. Morala sam jos jednom tocno procitati da li se radi o istoj priredbi, gdje sam i ja prisustvovala. Vrlo sam razaloscena Vasim rijecima, za koje iskreno mislim, nisu Vase. Pa lijepo smo se pozdravili tu vecer. Pruzili ste ruku i meni i Miji, kad smo prisli za stol tebi i Ivanu Bitunjcu na nasem odlasku iz dvorane. Jesam ja to sve sanjala ili zasto sada tako ruzno pisete ovdje o Miji i tvrdite nesto sto ni priblizno nije bilo onako kako ste to dramaticno napisali. Mijo je sjedio kraj Vas i… Read more »

Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
10 years ago

Postovani Gosp. Maric, hvala Vam na Vasem komentaru, vidim da ste razumili nasu situaciju, i mene osobno ste ohrabrili i dali mi snage da budem i dalje humanitarka-volonterka. Sta mislite Gosp. Maric igra li politika u svemu ovome veliku ulogu?

Hvala Vam, i SRETNA VAM NOVA 2014 GODINA
Elizabeta Kopic

zvekan
zvekan
10 years ago

Vidite gos.Kopic to sto Vam se desilo to je bilo predvidjeno i kad se osnovao HSK i ta Vasa krovna udruga. Cijeneci vas rad kako osobe tako i udruga s kojima ste radili za hrvatske interese dogodilo Vam se kao i svima drugim koji su radili marljivo za hrvatske interese da vam se stavi “komesar” koji ce vas zastupati. Sto se tice Site Corica on i njegova obitelj su dobro unovcili borbu za Hrvatsku Vinarija u Citluku mali nedostatak brat u Hagu koji na vrijeme nije iskocio iz komunistickog vlaka nego je dosta dugo vodio sjednice SKJ opcinski komitet Citluk… Read more »