ŠTO ŽELIM POLITIČARIMA

ONIMA KOJI NEMAJU MIRA (1.dio)

Uvodna napomena: tekst se ne odnosi na svakog pojedinca iz ove strukture društva

Piše: Dražen Radman
c0d3e761085bed24c39b1181efe64f0a
Poštovani političari,
volio bih kad bi ovo bila godina u kojoj nećete dobro spavati, sve dok ne shvatite kako unutar sebe, a ne izvan sebe imate ozbiljan problem. Možda će Vam zvučati naivno, ali svatko od Vas tko još nije pronašao odgovor koji je pravi smisao (njegovog) života, ne može znati što je ključno za ukupni društveni boljitak ove zemlje. Stoga je mnogima od Vas ponizno, skromno i nesebično služenje prilično strana pojava.

Nekima od Vas spomenuti pojmovi izazivaju tek običan podsmjeh. Neispunjen i neumiren čovjek ponajprije hoće vladati, hoće privilegije, a preokupacija mu je, uglavnom, neki uzvišeniji položaj kojeg bi se trebalo nekako dokopati. Takav upada u začarane visine častohleplja, koje svoje podanike u početku zavode lažnim sladorima, a zatim od njih pravi vjerne poltrone spremne na šutnju ili na laž, već prema potrebi.

Zato  iskreno želim da svakoga od Vas prati onaj dobro poznati unutarnji nemir, kao siguran i očit znak da nešto nije u redu s Vašom dušom. Želim da Vas baš taj nemir vodi k unutarnjoj promjeni, pri čemu nemojte zaboraviti na Boga.

Jer dok se ne obratite Njemu, vjerujte mi, nećete znati kojim putem ići, nećete biti sretni, a nećete ni postići nešto vrijedno i plemenito u ovoj zemlji po čemu bi Vas ljudi, a i Vaša djeca, pamtili. Volio bih kada biste potražili oprost i pomoć na pravu adesu, prije nego iz Vašeg pješčanog sata istekne posljednje zrnce točno određenog Vam vremena.

On obara one koji obitavahu visoko, razvaljuje tvrđavu visoku, ruši u prah… Jer kad se na zemlji pojave Tvoji sudovi, uče se pravdi stanovnici kruga zemaljskoga. (Izaija 26:5,7)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments