PRIZNANJE NAMA

Hrvatskom glasu Berlin potpora Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

piše: Sonja Breljak
Obavještavamo Vas da je odobreno financiranje Vašeg programa/projekta koji ste prijavili na 1. Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2015.

godinu te Vam u privitku šaljemo nacrt ugovora o financiranju koji ćete zaključiti s Državnim uredom za Hrvate izvan RH …stajalo je između ostalog u poruci koju nam je nedavno pristigla iz Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, točnije, njegova Sektora za provedbu programa i projekata Hrvata izvan RH, odnosno Službe za provedbu natječaja i praćenje projekata.

Poskočih sa stolca nakon pročitane obavijesti pa me ukućani u čudu pogledaše nesigurni radi li se o dobroj ili lošoj vijesti i trebaju li se radovati sa mnom ili me tješiti.

Dakle, radi se o dobroj vijesti koju evo dijelim s Vama a najradije bih da ju mogu podijeliti i s cijelim ( pa i drugim) svijetom. O, kako bih rado da vijest mogu priopćiti i nekima kojih fizički nema među nama a na ovom su projektu radili od A do Ž.

Dakle, za nedavnog posjeta Berlinu, Darija Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan domovine, pri našem upoznavanju, reče: – Ah, to te vi, zahvaljujući i Vama, smo ovdje! Pa, kod kasnijeg obrazloženja te izjave, spomenu kako prati(e) naš rad, kako drži(e) našu ulogu pozitivnom, u povezivanju domovine i iseljeništva, u saznavanju i prenošenju informacija, vijesti. …

Ponukani tako pozitivnim mišljenjem, priupitasmo, napisasmo i na Natječaj Državnog ureda, uputismo obrazloženje i financijski plan našeg projekta koji sadrži: održavanje Hrvatskog glasa Berlin a u sklopu toga i izdavanje knjige suosnivača, urednika i kolumniste Glasa, pokojnog Emila Cipara.

Istina,  naš financijski plan bio je širi, odobrena sredstva su dvostruko manja i odnose se, kako stoji u Ugovoru koji smo dobili e-milom, na “financiranje dijela izravnih troškova provedbe projekta”, ali Bože moj, mislimo, sigurno je prilično zainteresiranih i prijavljenih projekata Hrvata, udruženja i pojedinaca iz cijelog svijeta pa dobro da smo i zamjećeni i odabrani.

Odobreno nam je 10 tisuća kuna što trebamo do kraja godine upotrijebiti za održavanje i proširenje portala te izdavanje knjige. Eto, dio potrebnog novca za planirano, dobismo. Točnije, tek ćemo dobiti nakon što Ugovor koji smo potpisali i poslali u Zagreb,  potpiše i predstojnica u ime Državnog ureda i dostavi nam jedan takav primjerak. A za ostatak potrebnog, nekako ćemo već.

Na kraju kraja, radilo se o više ili manje novca, ovdje se ponajviše ipak radi o priznanju našeg rada o čemu zorno govori odluka Državnog ureda i potpora našem projektu.

I Vašeg rada dragi suradnici.

Priznanje je to svima nama.

I tebi Emile.

I tebi.

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dubravka
Dubravka
8 years ago

Čestitke Urednici i aktivistima HGB. Naravno, to je priznanje za zasluge i našem nezaboravnom Emilu.

Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
8 years ago

Čestitam urednici i dopisnicima!

Ante Karacic
Ante Karacic
8 years ago

CESTITKA.U prvom redu ovo treba shvatiti kao veliko priznanje.Puno vjesti o dogadjanjima u Njemackoj a i sire su prvo objavljene na HGB a onda su ich kasnije prenjeli drugi mediji.Sjetimo se samo vjesti iz Afrike,Tasmanije,Cilea,Argentine i gotovo iz svih Evropskih zemalja.
A i 10 000 kuna nije za baciti .Sigurno ce doprinjeti do pokretanja jos puno novih stvari a nadamse i izdavanja Emilove knjige.

Josip Mayer
Josip Mayer
8 years ago

Čestitam Gospođo Sonja Breljak Vrijeme je za slavlje i feštanje možda bi nas jedan “Hevatski Bal” okupio još više politički i društveno sve zajedno. Pokojni Emil da zna i može u grobu bi se okrenul,što se je postiglo, po radu i zasluzi kao prvo Vas dvoje. Jer da Vas dvoje nije bilo u dogovoru.Nebi bilo ni nas aktivnih,što baš i nisu tako male brojke.Kako i sami vidimo, brojke aktivnih dobrovoljaca različitih vrsta,se iz dana u dan povećavaju. Znači da će nam HGB postati još interesantniji s time i draži i ljepši. Slažem se da je portal HGB jedna cijela knjiga,različitih… Read more »

Dragica
Dragica
8 years ago

Čestitam, draga urednice, ponajprije tebi a i svima koji vrijedno rade i šalju svoje priloge! Lijepo je za promjenu čuti i dobre vijesti.
Puno uspjeha u daljnjem radu!

Slavonka
Slavonka
8 years ago

Ma da! Nije neka financijska raskoš no ponajprije veliko je to priznanje koje čovjeku godi. Čestitke inicijatorici Programa urednici Sonji. Kada bude potrebno i mi suradnici ćemo ‘uskočiti’. Nadam se!