ISTA UPRAVA “BROĐANA”

Tekst i foto: Sonja Breljak
007Berlin/ Zavičajni klub “Brođani” Berlin e.V. je u svojoj prostoriji na adresi Marienfelder Allee održao redovitu, godišnju, izbornu skupštinu.

O radu i aktivnostima, humanitarnom djelovanju i rezultatima tog rada u proteklom periodu, izvijestili su predsjednik Ivan Bitunjac i dopredsjednica Elizabeta Kopić.

Iz njihova izvješća je vidljivo zadovoljstvo organiziranim zabavama kao i ostvarena mogućnost pomoći ljudima u nevolji.

U prethodnom periodu pomoglo se Zlatnom Cekinu iz Broda te dvjema obiteljima, u Brodu i Berlinu kao i radu Hrvatskog glasa Berlin.

Nakon izvješća predsjednika Ivana Bitunjca i dopredsjednice Elizabete Kopić,  upravni odbor je razriješen dužnosti te se pristupilo predlaganju i izboru nove uprave.

Članstvo Zavičajnog kluba Brođani je, zadovoljno dosadašnjim vođenjem kluba, izglasalo reizbor, odnosno, stara uprava je postala i nova.

002Na čelu je kao i do sada, predsjednik Ivan Bitunjac, dopredsjednica Elizabeta Kopić, tajnica, Katica Rossenberg  i rizničar Dragan Kopić, a prošireni Odbor uprave čine još i Eva Tilch, Branka Prgić i Marina Bandov

Novoizabrana, stara uprava se potom pozabavila novim aktivnostima, odnosno Planom rada za ovu i iduću godinu.

U ovoj godini Zavičajni klub Brođani Berlin, obilježava i 25 godina humanitarnog djelovanja te će tom prigodom u rujnu za članove kluba biti priređena i svečana večera.

Nova zabava “Slavonijo u srcu te nosim” je 08. listopada. Na ovoj zabavi će svirati Širok šor a organizirat će se i izbor najljepše nošnje.

Brođani su na skupštini diskutirali i o situaciji među hrvatskim društvima te odnosu prema Savezu hrvatskih društava.

Kako se na nedavnom skupu oraniziranom od Saveza hrvatskih društava Berlina i Hrvatskog svjetskog kongresa,  čulo kako postojeći SHDB potpuno mijenja Statut, Skupština Brođana nije mogla ovom prigodom niti donijeti  bilo kakvu odluku o (ne)povratku u Savez  sve dok ne bude dostupan najavljeni novi Statut ovog društva kako bi se iz njega vidjelo koju organizaciju, strukturu, članstvo i koje ciljeve ima.

Tek po uvidu u novi Statut, i članovi Zavičajnog kluba Brođani mogu ponovo diskutirati i odlučivati o odnosu prema Savezu hrvatskih društava Berlina.

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopic Elizabeta
Kopic Elizabeta
8 years ago

Hvala našoj slavonki na lijepim željama,i može biti sigurna da ćemo se truditi kao i dosada i činiti sve što bude u našoj mogućnosti kako bi pomogli potrebitima u lijepoj našoj kojih je svaki dan sve više.Da će tako biti nismo zamišljali prije 25 godina kada smo se osnivali,ali šta je tu je.To mi nemožemo promjeniti a oni koji bi mogli sve to malo ublažiti nakon toliko godina osamostaljenja oni se brinu za sebe a ne za siromašne. Zato smatram da i naš narod-birači trebaju otvoriti oči.Nadajmo se boljitku.Elizabeta Kopić

Slavonka
Slavonka
8 years ago

Iskrene čestitke novoj staroj upravi uz želje da i dalje budu prepoznatljivi i plemeniti kao i do sada. Ponosna sam na svoje Slavonce!