NAGRADA KAO SATISFAKCIJA

foto: Večernji list/Branimir Bradarić
Vuk75582115e36d5000afeaovar/
Proteklog tjedna je, u vrijeme trajanja Hrvatskih svjetskih igara kojih je jedan od organizatora i Hrvatski svjetski kongres, održana u Vukovaru skupština Hrvatskog svjetskog kongresa koji je upravo ovu godinu posvetio Vukovaru.

Tijekom zasjedanja Skupštine čula su se i  godišnja izvješća tridesetak članova Središnjeg odbora HSK iz 25 zemalja, o radu pojedinačnih nacionalnih kongresa te dogovorila suradnja i novi projekti za iduće razdoblje.

Predsjednik HSK Vinko Sabljo i glavni tajnik Igor Lacković predali su, na svečanoj večeri u vukovarskom hotelu “Lav” dobrotvornu donaciju u vrijednosti od 25 tisuća kuna, predstavnicama udruge Vukovarski leptirići, koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju.

dab9fb7cc0d226846d15Hrvatski svjetski kongres  je uručio i priznanja svojim članicama Ivani Rori i Mateji Mandić za rad na povezivanju domovinske i iseljene Hrvatske te organizaciju ovogodišnjih Hrvatskih svjetskih igara u Zagrebu.

Zahvalnicom i novčanom nagradom od pet tisuća kuna nagrađen je i urednik inozemnog izdanja Večernjeg lista Stipe Puđa za „svesrdno i nesebično zalaganje u povezivanju domovine i iseljeništva“. Novčanu nagradu je Stipe Puđa odmah, nesebično ustupio predstavnicima udruge Vukovarski leptirići.

“Ovo priznanje mi je posebno drago jer je priznanje za moj rad na povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske. Drago mi je i što priznanje dolazi od tako značajne hrvatske udruge ali i udruge s čijih stranica sam bio napadan zbog razotkrivanja nepravilnosti u Hrvatskom kongresu Njemačke. Ovo priznanje shvaćam i kao jednu vrstu satisfakcije ali i priznanje da sam dijelom pomogao u raščišćavanju financijskih nepravilnosti u radu HSK Njemačke, rekao je, između ostalog,  Stipe Puđa po primitku nagrade.

U ime uredništva Hrvatskog glasa Berlin uputila sam uredniku i kolegi Stipi Puđa, čestitke na ovom lijepom priznanju.

/Urednica/

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Komentar na tekst „Nagrada kao satisfakcija“ […]

Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
6 years ago

Nama ne treba priznanje jer priznanje Stipi Puđi je ujedno i nama priznanje!

Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
6 years ago

Odmah nakon objave u mjesečniku Fenix u vezi ove nagrade i priznanja Stipi Puđi uputila sam čestitku. I ako se to sve oko pisanja Stipe događalo 2013 godine nikada nije kasno priznati nešto što je čovjeku nanosilo neugodnosti kao i bol. Da je Stipe Puđa dokazao već u više sudskih procesa da je bio tada u pravu ovo priznanje je za njega od velikog značenja, ali šta je sa nama ostalima koji smo trpili razne neugodnosti samo zato jer smo vjerovali u ono što je Stipe pisao? Moram tu spomenuti SHDB i nas iz Zavičajni klub “Brođani Berlin. Mi smo… Read more »