NIJE VRAG TAKO CRN

piše: Marija Juračić
Ovo me već pomalo zabrinjava. Nije normalno da se zet i punica tako slažu da i na  politička pitanja gledaju iz istog ugla.  Da nam je netko prije mjesec dana rekao da ćemo odobravajući gledati na poteze naše vlade, rekli bismo mu da je lud.

A sada, eto, mislimo kako ni njoj nije lako plivati u vodama koje sa svih strana netko muti, burka, izluđuje već izluđene ljude pa se ovi toliko uspaničili da  od putničkih agencija, koje ih vode  na neke političke skupove,  traže garanciju da se mjesto  ne nalazi na  rubnim dijelovima Zemlje, jer bi se mogli strmoglaviti preko ruba s te ravne ploče, koju su neprijatelji naroda dugo predstavljali kao loptu.

I djecu ne cijepe, jer cijepljenje je trik pokvarene farmaceutske industrije, mračna zavjera Luisa Pasteura i njegovih dodvornika   protiv čovječanstva.

Borgovi nastupaju sa svih strana, vire iz gotovo svih političkih i inih tijela, asimiliraju neistomišljenike i oni ubrzo poput zombija marširaju ulicama i izbezumljeno uzvikuju parole o temi čiji naslov ne znaju ni pravilno izgovoriti. I cijelo se vrijeme ogledavaju u strahu da nisu došli do ruba one ravne ploče.

Novinari hodaju s boksačkim rukavicama na rukama. Neki su uvaženi državnici   naglo odlučili govoriti istinu  pa iz svojih stalnih i pokretnih ureda jedni drugima viču da lažu, kao da je politička laž novina kojoj se treba čuditi ili nedajbože osuditi je.

Ti  pokretni uredi su sjajna izmišljotina pa bi ih trebalo patentirati kao doprinos demokraciji,  jer svaki stisak ruke i topli pogled  znači glas više. A što je čovjek nego glas i zato su glasovi postali bitni.

I sada, zet i  ja i mislimo da je onaj momak koji je razorio Babilonsku kulu i pobrkao im jezike, bio u pravu.

Nije jezik taj koji spaja ljude.

Opak je i lažljiv kada izlazi iz usta neistomišljenika.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
boba grljušić
boba grljušić
5 years ago

Rekao bi čovjek kako je sve u tvojem tekstu ležerno! no ja mislim kako ti sve to mirno prespavaš a onda i nama tvojim vjernim pratiteljima podastreš ,
a meni dan nekako lakši i ljepši kako djetetu kome nejasnoća biva tegobna dok se ne nađe netko strpljiv i staložen te mu lijepo objasni i riješi ga muka
Pozdrav tebi