VEČERNJAKOVA NAGRADA ZA MARIJA GLAVAŠA

Splićanin Marijo Glavaš, prijatelj i suradnik našeg Hrvatskog glasa  Berlin gdje piše u rubrici “Na putu”, dobitnik je treće nagrade 46. natječaja Večernjeg lista za kratku priču  koji nosi ime Ranka Marinovića. Glavaš je  treće mjesto i pet tisuća kuna osvojio za priču Cipele, svojevremeno objavljenu i na našim stranama. Inače,  prvo mjesto i 30 000 tisuća kuna,  osvojio je ugledni  prozaik i kolumnist Stjepan Čuić,  za priču “Igra”. Druga nagrada od osam tisuća kuna pripala je književnici iz Vukovara Ivani Simić Bodrožić za priču “Nema mjesta”. Nagrade je pri dodjeli obrazlagao predsjednik žirija i akademik Milivoj Solar. Za Čuićevu priču rekao je da dokazuje da je život samo igra te da je vjerojatno zasnovana na istinitom doživljaju. U njezinu su kvalitetu, tvrdi Solar, uvjereni svi članovi žirija u kojem su bili i Julijana Matanović, Bojana Radović, Irena Škorić te prekaljeni selektor Sabljak. Za priču Ivane Simić Bodrožić Solar je rekao da mu se osobno izuzetno sviđala jer je rađena na poanti “nema mjesta za parkiranje”, “nema mjesta za dijete” i, konačno, “nema mjesta za život”. A treća priča, “Cipele” Marija Glavaša …prema Milivoju Solaru, akademiku i predsjedniku žirija …nagrađena je trećom nagradom zbog dobro usklađene kombinacije humora i nostalgije. U taj humor i nostalgiju priča Marija Glavaša, uvjerili su se i berlinski Brođani u čijim je prostorijama ovaj talentirani spisatelj, nedavno gostovao te ih zadivio vještinom i lakoćom pisanja te izvrsnim čitanjima svojih priča.
Mariju Glavašu upućujemo i čestitke Hrvatskog Glasa Berlin za izvrsnu autobiografsku priču Cipele i osvojeno treće mjesto na Večernjakovom natječaju za kratku priču.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Marijo Glavaš said on 31-05-2011

Dragi moji,
od srca vam hvala na čestitkama i na objavi na HGB-u, javit ću vam se s pričom čim stignem, u priličnoj sam gužvi …pa ne stižem ono što bi zapravo htio.
Nisam vas zaboravio, a kako bi i mogao.
Šaljem vam zagrljaje iz Splita.

Marijo Glavaš
————————————
Hvala i vama iz okolice Stuttgarta
na lijepim riječima i pošiljkama zagrljaja.

Josip Mayer

Josip Mayer
12 years ago

Čestitam na uspijehu
naravno i na vašem nesebičnim zalaganju i na kreativnostima,koje ulažete za dobrobit Hrvatske i njezinih građana.
lp-jm