TOPOVSKIM UDAROM NA “PEDERE I LEZBAČE”

KAJ GOD!
piše: Ivek Milčec

Proslavljeni nogometni trener …”trener svih trenera” …Miroslav Ćiro Blažević, puno je  puta bio  meta navijača na stadionima diljem Lijepe naše gdje su mu tisuće kibica i navijača vikala da je “peder!” Stari lisac nije ulazio u svađu, nije se žalio na neukusne povike s tribina nego je čak rekao da mu taj nadimak “godi” i dok ga navijači budu tako zvali znak je da ga vole i cijene.
Ne znam bi li danas popularni Ćiro …da se kojim slučajem u znak podrške priključio jučerašnjoj povorci prvog GAY PRIDE -a u Splitu …izjavio isto, ali sam siguran da bi osudio nasilje i iskazanu mržnju prema svim sudionicima Parade ponosa.
Prvi Gay Pride u Splitu bio je danima i tjednima glavna tema svih razgovora u gradu, ali i cijeloj Dalmaciji. Od svih odgovornih tj. organizatora, policije i gradskih vlasti moglo se čuti da je sigurnost sudionika  povorke zagarantirana i da je poduzeto ama baš sve da se izbjegnu bilo kakvi sukobi s tisućama gledatelja i potencijalnih protivnika onih koji su “malo drugačiji od normalnih.”
Šarenu kolonu Parade ponosa, praćenu kordonom policije na splitskoj rivi i okolnim ulicama, dočekalo je nekoliko tisuća, uglavnom neprijateljski raspoloženih branitelja “čudoređa, obiteljskih vrijednosti i katoličanstva” bacajući na “izrode” kamenje, boce, suzavac, baklje a kao vrhunac izveden je-topovski udar!
Bilanca napada je nekoliko ozlijeđenih … srećom svi lakše …a među ozlijeđenima su i tri novinara na zadatku te sveučilišni profesor Mislav Kukoč.
Oko 400 specijalaca teškom mukom štitilo je 200  sudionika  prvog  Gay Pridea u Splitu i pravo je čudo da nema više ozlijeđenih jer u povorci se u znak podrške našlo dosta stranih gostiju i turista. U napadima na “homiće” i “lezbače” primijećen je veliki broj onih koji stvaraju nerede na poljudskom stadionu i vrlo vješto rukuju pirotehnikom zbog koje će, da usput spomenem, Hrvatski nogometni savez biti po ne znam koji put osjetno udaren po džepu.
Predstavnici inozemnih homoudruga oštro su osudili splitski “rat protiv onih koji se ne ševe na klasičan način” a strani tisak na naslovnicama piše o zemlji netolerancije koja je samo prije nekoliko sati praktički završila višegodišnje pregovore sa EU.
Tako …francuski ATP javlja da u zemlji koja je još uvijek većinom konzervativna, sa snažnim utjecajem rimokatoličke Crkve, dobrim dijelom vlada mišljenje da je homoseksualnost “bolest” i “perverzija” i da se protiv tih poroka treba boriti svim “dopuštenim” sredstvima. U ta sredstva prigodno “ubrajaju” se: topovski udar, suzavac, baklje i ostala pirotehnika. Kaj god!
Brojne druge svjetske agencije također javljaju o izbijanju nereda u Splitu, ali isto izvještavaju i kao primjer navode Europride koji se održao u Rimu gdje su deseci tisuća plesali na ulicama i trgovima te potom uživali na koncertu Lady Gage. Bez policije, topovskog udara, suzavca, baklji i što je najvažnije …bez ozlijeđenih!
Jučerašnje nasilje u Splitu osudili su mnogi a među njima  i Hrvatsko novinarsko društvo i Amnesty International. Premijerka Kosor je …osvrnuvši se na splitske nemile događaje …između ostalog, rekla da “treba osuditi svako nasilničko ponašanje bilo koga prema kome” …što baš i nije neka naročita izjava! Jadranka Kosor želi pod svaku cijenu pobijediti na predstojećim, parlamentarnim izborima pa je vrlo oprezna u ovakvim situacijama jer se ne želi zamjeriti moćnom savezniku Crkvi za koju su homoseksualci, lezbijke i istospolni brakovi produkt same Sotone a protiv toga zla treba se boriti svim dozvoljenim sredstvima.
Protiv pedofilije opreznije se govori a prema ocjeni mnogih relevantnih udruga za zaštitu ljudskih prava …upravo su pedofilski lanci uzročnici mnogih ljudskih tragedija. Pogotovo kod djece i mladeži. Svi mi, koji želimo dobro svojoj zemlji, moramo se zapitati da li je naše društvo spremno za toleranciju i na suživot s onima koji drugačije misle, žive te prakticiraju svoju intimu i seksualnost na svoj način a da pritom ne čine nikome ništa na žao’!?
Najvažnije pitanje svih pitanja koje moramo sami sebi postaviti jest …kako bismo djelovali i da li bismo kamenovali “homiće” i “lezbače” da je netko iz naše obitelji aktivan “izrod” i još k tome …sudionik Parade ponosa??!!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Milica Schmidt
Milica Schmidt
12 years ago

E dragi moji, koji su zo problemi.U Berlinu je omiljeni Gradonacelnik pa i manje omiljeni Ministar vajnskih poslova isto “Homoseksualac”ali njih ne napadaju nego ih cuvaju takozvani”Boddygardi”.Pa sve zavisi o strani od koje se gleda.
Nekima jos nije jasno da to nije bolest,pogotovo za to nema lijeka.Nezdravo je da ljudi koji imaju to u sebi to skrivaju ili lazno zive u Heterozajednici,koja nikako nemoze funkcionirati.Ljubav.privlacnost i rezonanzija medju spolovima je i ostat ce neodgonetna.Srdacne pozdrave salje Milica

Josip Mayer
12 years ago

Eto toliko od mene, splićanina pa kom bilo drago kom ne bilo.

Poštovani Ivane

Kada bi tako svi radili, ispucali se pa otišli u zasjedu kuda bi stigli i gdje bi bili i završili i jedni i drugi. Treba poštivati i različitosti drugoga, ne ogrožavati ga… isto to potrebno je da shvati i druga strana… da se ne provocira … inače su to nasilna djelovanja,možemo reći neke vrste terorizma, a za to je upravo zadužena policija.

ivan
ivan
12 years ago

U normalnoj obitelji nema Gay ili Lezbo osoba, jer odgoj u obitelji te definira kakav si ili kakva osoba. Da je netko iz obitelji takav, ne bih ga podržao već bih ga poslao na liječenje i pomogao mu da bude zdrava osoba. Mi u Splitu nismo htjeli Gay paradu, nama su je nametali. Mogu se u Njemačkoj svi redom u Bundestagu lizat ali ne treba pokazivat ljudima koji ne žele to i ne treba ih prisiljavat da budu i oni “lizači”. Inače u Splitu nikad nije nastradala nijedna osoba drugačije seksualne sklonosti koja je došla u sam grad i tamo… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Dragi Ivek Milčec ovo vaše kaj got

Mi se posebno sviđa a i stranka u koju ste čvrsto vjerovali kako vidim i osjećam na vama vam više nije najmilija.
Što se pak GAY PRIDE -a u Splitu ili negdje tiče,..kaj god oni bili i delali.. ak mi se ne sviđaju ja ću ih zaobići.
Pa i sama naša vjera ako ih ne podržava ali ih ni ne dira,..drugo je policija.. koja ih treba čuvati od raznih napada,ne podnesući.. različitosti drugoga.

Ante Karacjc
12 years ago

Lapsus-Na slicnim prosvjedima obicno deset puta vise bude prosvjednika od onih koji su protiv.Zato je policija u ovom slucaju napravila lapsus te cuvala Splicane koji su protiv od pedera i lezbejki,