NE DIRAJTE MI EUROPU

ČUKINE PRIČE
piše: Jacky, alias Čuko

Draga moja teta Sonja, ne bih se htio miješati u uredničke poslove, ali moram. Vidim imate pravni problem, a ne možete ga riješiti sami pa vam je potrebna pomoć stručnjaka. Uf i taj referendum je problem za sebe. Šta se  treba pitati narod, i još Hrvate hoće li u EU ili ne. Moj gazda kaže mora to narod odlučiti.

Taman posla da narod i još k tomu Hrvati odlučuju o nečemu važnom. Jednom su prije dvadeset godina odlučivali, pa vidiš čemu je to dovelo.

E sad odgovor na pitanje trebaju li se euroskeptici kao čika Lozo i moj gazda registrirati da bi mogli reći svoje NE. Moje je mišljenje da ne samo da se trebaju registrirati, već im treba zabraniti na dan referenduma izlaziti iz kuće. To je Državno izborno povjerenstvo dobro napravilo, iako nije baš po zakonu.

Ali jebeš zakon …ups, oprosti teta Sonja, ali kad se radi o tako važnim temama dogodi mi se da izletim iz okvira pristojnog ponašanja. Htio sam reći …nije važno što nije po zakonu, euroskepticima treba otežati pristup biračkom mjestu.

Ja nemam pravo glasa jer sam pas i zbog toga što ja već jesam Europljanin što se vidi na slici. Ja imam europsku putovnicu, jer sam rođen u Španjolskoj, školovao se …na dobro sad, nije baš neka visoka škola, ali ono platz, sitz, fuβ, sam naučio …u Njemačkoj, a to što par godina živim u Hrvatskoj nije me iskvarilo. Ostao sam Europljanin.

Moj gazda je Hrvat, ali nisam mu ja kriv zbog toga niti mu mogu pomoći. Ja mu kažem …reci DA za Europu, pa ćeš i ti dobiti europsku putovnicu … ali on je skeptičan.

E vidiš takvi skeptičari su opasni i treba im zabraniti taj dan izaći na izbore. Zbog toga …bravo DIP, bravo EU, bravo Čuko i bravo Hrvatski glas Berlin, koji ovo objavljuje.

A svima će nam biti bolje kad uđemo u EU. Mene će morati i Slovenci priznati kao Europljanina, pa neće pitati… ali je ta pes papirja? (Ima li taj pas papire). Ima pas …budalo jedna, i imao je prije tebe, mislim si ja, ali on svejedno uvijek pita.

Sad neće imati gdje postavljat svoja glupa pitanja …i pas i čovjek putovat će bez zastoja.

Eto draga teta Sonja to sam ja htio reći. I molim te stavi sljedeći oglas na svoj portal:

Svi oni koji žele reći NE moraju se registrirati i priložiti dokaze svoga Hrvatstva od stoljeća sedmog. Znači sve dokumente od svih predaka, potvrde da ni oni niti njihovi preci nisu kažnjavani, potvrde o visini prihoda svakog člana domaćinstva, potvrde o plaćenom porezu i tako to što treba i što ne treba.

 Oni koji žele reći DA, mogu nazvati telefonom, ili poslati SMS. Sponzorirano od Državnog izbornog povjerenstva i Čuke.

Eto draga teta Sonja toliko od Tvoga Čuke. Pozdravi svoje čitatelje, a lijepi pozdrav i Tebi!

Tvoj Čuko!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Emil Cipar Na jednom od naših postova (NE DIRAJTE MI EUROPU) komentator je između ostalog napisao „Za dom spremni“, a mi smo komentar […]

Ivan Lozo - HČSP
Ivan Lozo - HČSP
12 years ago

ODLIČNO, potpisujem u cijelosti!

Ludi čika Lozo
uz gromoglasni (sada i nakon nedavne odluke kninskog suda ne zabranjeni – time legitimni – starohrvatski pozdrav)

Za Dom – Spremni !

(premda je “Bog i Hrvati” pravaški pozdrav)