STOP NASILJU

NJEMAČKI MEDIJI  O NASILJU NA STADIONU U VRIJEME UTAKMICE SD CROATIJE
tekst i foto: Sonja Breljak

Berlin
/O ovom slučaju pisale su i njemačke novine (Tagesspiegel, Berliner Zeitung) a izvijestila je i RBB, direktno iz bolničke sobe u kojoj se nakon subotnje ozbiljne ozljede nožem, oporavlja Mario Jurčević, trener mladih ekipa C i B Jugend, berlinske SD Croatije. Podsjetimo, na subotnjoj utakmici mlade Croatijine ekipe, ranga B, dogodio se u 51. minuti igre, ozbiljan oblik agresivnosti, nasilja i kriminala. Naime, u vrijeme rasprave između mladih igrača, na teren je ušla i jedna osoba, netko od gledatelja, roditelja(?) …te nožem napao i ozlijedio dvije osobe, dvojicu Hrvata -jednog 63 -godišnjaka koji je nakon ambulantnog pregleda i pružanja pomoći, pušten kući te, Marija Jurčevića, trenera B skupine mladih (a na ovoj utakmici i u ulozi sudca) koji je, kako njemački mediji izvještavaju, “za dlaku izbjegao smrt” te je zadržan na bolničkoj njezi gdje se još uvijek i nalazi. U televizijskom prilogu RBB-a, par riječi je rekao i 34-godišnji Mario Jurčević koji sedam godina radi kao trener u SD Croatiji:- Nož spada u restoran, kuću …ali nikako na sportski stadion, to jednostavno ne ide.
Nevjerojatan slučaj. Nogometni teren ne smije ni u kojem sluöaju biti mjesto nasilja i zločina …kaže reporter u prilogu RBB-a. Kako dugo treba Mario Jurčević ostati u bolnici nije još  poznato. Isto tako nema dojava da je policija uhitila počinitelja. O nasilju na sportskim terenima te mjerama da se takvo šta spriječi, par riječi je u prilogu rekao i Bernd Schultz, predsjednik Berlinskog nogometnog saveza kojemu je klub s kojim je u subotu igrala ekipa SD Croatije, od prije poznat po neredima tijekom nogometnih susreta.

Kako dalje, pitali su Marija Jurčevića: – Ja sam oduševljen kad se pred mojim očima djeca razvijaju i vidite potencijal koji dobija krila …to je pozitivan životni smisao …rekao je Mario Jurčević u prilogu RBB-a, te ustvrdio kako nema strah ponovno se vratiti na nogometni teren. To jedva čeka i on a i mladi čiji je Mario Jurčevič trener.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

A što reći na sve ovo

Već grozno ..da se takvo što događa i u Njemačkom nogometu..Za nadati se je ..da će policija pronaći počinitelja i da će dobiti ..oštru zasluženu kaznu.