MLADI PUTUJU SUTRA U SISAK

Na putu na Susret katoličke mladeži u Sisak 2012. mlade iz HKM Berlin u Zagrebu će dočekati bivši Berlinčani -Anica i Robert Kovač, te Dijana Pavković
tekst: A.K/J.T
foto: Sonja Breljak
Berlin/
Mladi Hrvatske katoličke misije Berlin već se od početka godine kroz kateheze i Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom pripremaju na Susret Hrvatske katoličke mladeži u Sisku /5./6. svibanj/
Kroz kateheze, na koje su svi sudionici bili obvezni sudjelovati, vodili su fra Ivan Rozić, Anica Krstanović, Suzana Smolković i djelomice Janja Tadin. Većina mladih koji putuju na Susret u Sisak aktivni pjevači Zbora Mladih, FRAME i folkora HKM Berlina.

Znatno veći dio putnih troškova je preuzeo župnik HKM fra Petar Čirko  jer mu se dopao angažman i želja mladih za tim specifičnim susretom.

Na žalost je jedan veliki broj zainteresiranih mladih spriječen zbog istovremene  Krizme  svojih bližih (braće, sestara, rodbine) u HKM Berlin.

Mladi su upoznali geslo susreta “U svjetlosti hodimo”, te kako primjeniti u svakodnevnici to geslo, kako “biti svjetlo KRISTOVO” u sredinama  gdje je nepoznanica.

U nedjelju su na kraju sv. Mise, koju je animirao Zbor Mladih Hrvatske Misije, dobili svečani blagoslov za sretan put od župnika fra Petra. Završna pjesma je bila himna SHKM koju su odpjevali mladi putnici, njih 43. – Žar i radost naših mladih će župljanima ostati dugo u sijećanju.

Mladi HKM Berlin sa velikim uzbuđenjem i radošću očekuju putovanje u Sisak na SHKM, vesele se zajedničkom druženju, pjesmi i posebice molitvi.

U petak ujutro je predviđen dolazak u Zagreb, gdje će ih u restoranu Gastro Globus, dočekati bivši Berlinčani i članovi HKM Berlin ANICA i ROBERT KOVAČ, te DIJANA PAVKOVIĆ.

Obavijest o dolasku današnjih mladih iz HKM Berlin, iz njihove nekadašnje misije  u kojoj su oni bili na različite načine aktivni, obradovalo je Dijanu, Anicu i Roberta posebno pa su smislili  “dobrodošlicu” za njih – “Bivši dočekuju s velikom radošću sadašnje MLADE HKM Berlin”.

Nakon domjenka u Gastro Globusu predviđeno je razgledavanje Kaptola i Gornjeg Grada Zagreba – voditelji su cure iz Zagreba Marija, Petra, Kristina, Mateja, Marta, Lucija, Irena, Zrinka i Eva. Voditeljice su krajem 2011.g. sudjelovale na TAIZE susretu u Berlinu tim povodom su upoznale HKM Berlin, gdje su bile zbrinute u dvije  hrvatske obitelji. Predviđen je posjet Zagrebačkoj katedrali, grobu bl. Alojzija Stepinca, kao i muzeju Alojzija Stepinca, te obilazak Gornjeg grada.

U večernjim satima su mladi i njihovi voditelji (fra Ivan Rozić, Anica Krstanović, Suzana Smolković) zbrinuti u Petrinjskoj župi gdje ce biti i smješteni u obiteljima.

Iz dalekog Berlina “s osmjehom na susret krećemo jer znamo Bog je s nama tu …”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
slavica
slavica
12 years ago

Sretno i uživajte