SVEMIR ZNA GDJE NAM JE MJESTO

TAJNA ŽIVLJENJA
piše: Jasna Župan

Ponekad sam se pitala, zašto baš ja i zašto sam baš ovdje a ne na nekom drugom, boljem, da ne kažem …prikladnijem mjestu za mene

Uvijek sam se osjećala kao da ovdje ne pripadam, da sam se rodila u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu a kako sam spoznavala život i njegova pravila postala sam sve sigurnija u ispravnost tih svojih osjećaja.

No kako baš neki izbor i nisam imala, nije bilo druge nego misliti kako postoji razlog zašto baš moram biti tu kad već ne mogu tamo gdje želim.

Do unazad par godina tragala sam za tim razlogom.

O tome kako  nismo sami u Svemiru mislim kako i mala djeca znaju no …koliko je naš život uvjetovan njegovim funkcioniranjem, malo tko zna, a još manje ih to želi prihvatiti.

Najveći domet našeg razmišljanja o tome što uvjetuje naš život je navodno dovoljno samo poznavanje našeg podrijetla. Po njemu nas kategoriziraju nacionalno i vjerski, određujući prema genetici naše nasljedne bolesti, karakterne osobine, što ćemo raditi , gdje bi trebali živjeti… zanemarujući pri tome osobnost.

Osobnost koja se treba graditi u skladu sa našim potrebama i našim željama a ne tamo nekim željama naših baka ili roditelja jer oni misle da znaju što je za nas najbolje.

Dio svemira smo i kako bismo postigli svoj mir …moramo uskladiti svemir u nama kako bismo bili usklađeni s njim. Kako bi mogli funkcionirati …sve u životu treba biti u ravnoteži a ravnoteža se postiže usklađenošću.

Ne želi se priznati da, kao što osjećamo energiju Mjeseca kojeg vidimo, koja djeluje na sve tekućine na Zemlji, na naše emotivno stanje, snove i nesanice…te Sunca, kojeg također vidimo, čija nas energija puni i regenerira …tako djeluju i ostali planeti koje ne vidimo …mada svaki na svoj način.

Mreža energija svih planeta Sunčevog sustava tvori naš karakter stvarajući kartu našega života, našu …sudbinu.

Kao mlada lutala sam, kako na javi mislima tako u snu snovima i pitala se koja mi je sudbina, što će biti sa mnom i što me čeka!?

Tada još nisam znala da su svi odgovori u meni i da se do njih dolazi tek kada upoznamo sebe. Na razno razna učenja nam prođe život osim u učenju i upoznavanju sebe.

Ne daju nam baš puno izbora ni vremena posvećivati se sebi, jer moramo biti posvećeni njima, bilo roditeljima ili nastavnicima , ispunjavajući ono što oni od nas očekuju te obavezama kojima nam je ispunjen dan.

Prođe nam život u tome da smo sve drugo osim onoga što bismo mi zapravo htjeli i željeli biti, pa se tako nađemo u pogrešnim vezama, pogrešnim zaposlenjima ili na pogrešnim mjestima.

Rijetke odvede život a većinu oni koji utječu na njih.

Mene je svojevremeno odveo život a i ljubav, daleko od moga rodnog mjesta i moje domovine. Trajalo je kratko mada sam ja željela da traje vječno jer sam tamo našla svoj mir i svoj životni smisao.

To je bila moja sudbina.

No onda smo se morali vratiti jer je tako htio zakon a ne mi …i vratio me ovdje gdje sam sada i gdje sam uporno pokušavala naći smisao.

Borila sam se godinama ne bih li ga pronašla i onda sam ga našla na način na koji sam najmanje očekivala.

Upoznavajući sebe kroz svoju kartu života spoznala sam kako mi je naglašena Deveta astrološka kuća. kuća stranih zemalja što je bio razlog moje ispunjenosti daleko od mjesta rođenja.

Međutim ona je između ostalog i kuća duhovnosti i kada sam osvijestila taj svoj unutarnji svijet, bila sam ponovno kod kuće!

U toj Devetoj kući nalazi mi se Jupiter planet sreće, znanja i vjere, Venera …planet ljubavi i sjeverni mjesečev čvor koji određuje put na kojem se ostvarujemo u budućnosti.

To je moja sudbina!

Upoznala sam svoj životni put, uskladila Svemir u sebi i moj život je ponovno dobio smisao.

Na putu prepunom borbe sa onim dijelom mene koji je želio biti bilo gdje, samo ne tu gdje moram biti, otkrila sam tajnu življenja, tajnu o važnosti usklađenosti nas i svemira.

Ne želim držati predavanje o astrologiji ali život svakoga od nas sastoji se od tih 12 Kuća ili Područja kako ih netko voli nazvati.

Svakome od nas je neka druga kuća naglašena, ispunjena određenom planetom, netko se na nekom od tih područja ostvaruje, netko treba živjeti sa roditeljima, netko kod supruga , netko sa djecom, netko u dugom gradu a netko daleko od domovine.

No, ja sam od onih gdje je srce tu je dom bez obzira gdje je netko odlučio da me rodi dok neki svoje srce ostave negdje dalje pa cijeli život žude za tim domom.

U svakom slučaju treba slušati srce jer …ono zna gdje je svemir odlučio naše mjesto!

Jasnu Župan možete i osobno kontaktirati, a najbolje je to učiniti preko njene web-stanice na facebooku:

http://www.facebook.com/astro.savjetovaliste

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments